';

Maakt uw bedrijf al gebruik van de SLIM subsidie?

Een team van 5 expertbedrijven staat voor u klaar

De arbeidsmarkt verandert snel! Niet alleen de medewerker dient te zijn voorbereid, ook de organisatie, onze blogartikelen gaan hier dieper op in. Het realiseren van een effectieve leercultuur, vergroot ontwikkeling en groei bij medewerkers. Zo speelt uw organisatie veel flexibeler in op verandering. Tijdig hierop in actie komen en veranderen is belangrijk, de SLIM subsidie speelt hier op in.

Juist de MKB bedrijven lopen hier tegenaan. Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid biedt bijvoorbeeld kleine bedrijven een subsidie. Deze dekt 80% van de kosten tot een maximum van € 24.999. Vooral het bijgaande document van het Ministerie vormen een uitermate handige samenvatting (3 A4)

Layer
coaching
Layer
workshop werkoriëntatie loopbaanoriëntatie

Hulp nodig bij de aanvraag?

Wij hebben ons grondig in deze SLIM-regeling verdiept. Met onze partners bieden wij ruim 60 jaar aan expertise en gaan wij graag op de vragen in. Tot eind maart is er nog kans om de aanvraag in te dienen dus bel snel wanneer u hier gebruik van wilt maken!

Praktische oplossingen voor uw ontwikkelvraag

Waaraan bestaat vooral behoefte? In deze subsidieregeling zijn vier regelingen genoemd waarvoor elke mkb-ondernemer een subsidie kan aanvragen (zie onderstaand). EmpowerYou heeft de samenwerking gezocht met 5 expert organisaties (regionaal/ landelijk werkend) waardoor wij u een totaalpakket aan oplossingen kunnen bieden voor 3 van deze regelingen. Hieronder een korte samenvatting.

In onze menukaart kunt u direct aangeven of u extra informatie wilt, hulp bij de aanvraag of juist liever een offerte. Er is keuze uit 20 opties die gelijk in de aanvraag verwerkt kunnen worden?

Download hier de hele menukaart. Bepaal welke partner(s) uit dit SLIM-team u snel op weg helpen, onderaan de menukaart vindt u alle contactgegevens.

REGELING 1: Doorlichting van de organisatie, wat is nodig voor de toekomst?

O.a.:
– opzetten structuur ontwikkelgesprekken,
– Opleidingsbeleid opstellen
– Effectiever talentmanagement en ontwikkeling,

REGELING 2: Loopbaan- en ontwikkeladviezen - versnellers voor de medewerkers

O.a.
– Competenties van groepen in kaart en hoe dit slim in de organisatie in te zetten
– Loopbaanplanning van de medewerkers – eigen regie vergroten
– Inzicht in ontwikkelbehoefte/ ambitie van medewerkers

REGELING 3: Methoden die de leerstructuur en leercultuur optimaliseren

O.a.
– Opzetten e-learningmethodiek of platform
– Ontwikkeling Learning Experience Platform
– Het structureel stimuleren van soft skills

Extra informatie of direct van start

Wilt u extra informatie ontvangen dan wel een offerte die gelijk verwerkt kan worden in de aanvraag? Neem s.v.p. contact op via het onderstaande aanvraagformulier.

Meld u direct aan en werk aan de ontwikkeling van uw organisatie