';

Het verhaal van Bob

Meer over de deelnemer

Oude functie

marketing manager

Nieuwe functie

Creatief Designer

Type traject & duur

Groepsoutplacement 4,5 maanden

Loopbaanvraag

Ik mis een creatieve uitdaging in mijn baan, hoe krijg ik die terug?
rina-dijkstra

“Ik heb een leukere baan dan ik had” 

Het verhaal

Een reorganisatie is een emotionele achtbaan waarvan je van tevoren niet weet hoeveel loopings er komen. Soms hou je even je adem in voor een spannende afdaling die gaat komen, soms moet je vol gas gaan voor kansen.
Ik heb de hele periode tussen mijn oude werk en de nieuwe baan als stressvol en tegelijkertijd relativerend ervaren. Relativerend in het opzicht dat ik eens van een andere kant tegen het arbeidsproces aan heb kunnen kijken.
Werk mag leuk zijn, graag zelfs, maar het dient een doel en werkstress is absoluut iets wat je kan reguleren. Stress van het ontbreken van werk is andere stress. EmpowerYou heeft het emotionele effect van een ontslag duidelijk in kaart gebracht.
De bijeenkomsten hielpen mij persoonlijk om sneller te kunnen schakelen en aanpassen aan de situatie. Wat dat betreft had ik zonder outplacement langer aangerommeld. Ik heb weinig sollicitatiegesprekken gevoerd, maar de keren dat ik op gesprek kon komen hebben de oefensessies zeker bijgedragen tot een effectiever en ontspannen gesprek. Veel kun je oefenen, maar een klik moet er gewoon zijn.
Ik heb zelf een baan laten lopen omdat ik geen klik voelde en het werk zeer commercieel en schreeuwerig was; iets waar ik ook mede door de training duidelijk afstand van wilde.
Nu heb ik een prima part time baan gevonden als ontwerper van cosmetica; ik mag de conceptvoorstellen voor parfumlijnen van huismerken zoals Hunkemöller, Hema, Etos enz. Vormgeven en bedenken. Een leukere baan dan ik had bij het verzorgen van documentatie voor verlichting!
Naar de toekomst toe hoop ik mijn kansen te spreiden dooreen bescheiden zelfstandige onderneming te combineren met een vaste part time baan. Ik hou voldoende tijd en ruimte voor andere belangrijke zaken. Ik doe veel vrijwilligerswerk en put daar veel voldoening uit. Het heeft me de afgelopen periode ook vaak geholpen een juist perspectief te houden.
Ik dank EmpowerYou voor de inzet; het voelde door de persoonlijke aanpak niet als een ‘ingekocht’ traject vanuit de werkgever. Ik heb echt hulp gehad van jullie advies en inzicht in m’n eigen karakter en aanpak.

Visie van de coach

Bob mistte de uitdaging, in zijn werk en kon zijn ideeën onvoldoende kwijt. Voor Bob was het de vraag of hij als ondernemer wilde beginnen, omdat het beste een grote stap was vanuit zijn oude positie. Hij heeft de combi van baan, zzp ontdekt. Naast een aantal dagen werken, heeft hij zijn eigen onderneming. Dit geeft hem de gewenste vrijheid en veel voldoening.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag je eigen custom pakket aan, wat alleen voor jou geschikt is.

inschrijven voor onze nieuwsbrief

*Verplicht veld