';

Het verhaal van Kim

Meer over de deelnemer

Oude functie

Medewerker bibiotheek/student psychologie

Nieuwe functie

Psychologe

Type traject & duur

Loopbaancoaching 6 maanden

Loopbaanvraag

Ik vind het heel lastig om te kiezen, omdat ik bang ben om de verkeerde keuze te maken. Hoe weet ik wat ik echt wil?
rina-dijkstra

“Wat wil ik nou eigenlijk na mijn opleiding? Dat heb ik nu echt ontdekt!” 

Het verhaal

Ik had net een negatieve ervaring met een sollicitatie achter de rug. Gedeeltelijk kwam dat omdat ik een kans zag om meer uren te maken en meer geld te verdienen, precies wat ik nodig had. Achteraf is het niet zo gek dat het niets wat geworden, ik had geen idee waarom ik de baan in kwestie leuk zou vinden en al helemaal niet waarom het bij me zou passen. Eigenlijk kwam de vraag, die ik jaren lang voor mij uit had geschoven, gewoon weer ‘aankloppen’: wat wil je nu eigenlijk? En omdat mijn studie over een klein jaar is afgerond en ik daarna de weide wereld in zal gaan, vond ik het nodig om hier antwoord op te krijgen. En hoe meer ik over die vraag nadacht, hoe meer vragen er bij me opkwamen. Want, kon ik nu van mezelf echt zeggen waar ik goed in ben? Kon ik nu echt zeggen wat mijn passie is? Op die vragen had ik geen antwoord, laat staan dat ik dit met overtuiging en zelfvertrouwen aan anderen kon laten zien. Die ene sollicitatie was de druppel en heeft uiteindelijk geleid tot een mooi en bevredigend traject bij EmpowerYou.
Bij het eerste gesprek met Jolene, kwam ik onzeker binnen. Misschien zelfs een beetje wanhopig, ik had er weinig vertrouwen in dat het mij wel ging lukken. Elke afspraak deed ik weer kennis op, soms heel praktische kennis, maar ook theoretische kennis. Door in kleine met vragenlijsten, zelfreflectie en feedback te werken werd in elke afspraak steeds meer duidelijk wat voor werk voor mij is weggelegd. Waar ik in uitblink, wat mijn sterke punten zijn, maar ook wat mijn valkuilen zijn. Hoe ik voor deze valkuilen moet waken, maar ook hoe ze in mijn voordeel kunnen werken. Ik heb een veel vollediger beeld van mijzelf gekregen, daar ik mezelf beter heb leren kennen. Daarnaast waren de afspraken bij EmpowerYou een stok achter de deur, ze hebben ervoor gezorgd ik over angsten heen ben gestapt en het balletje is gaan rollen.
Ik daag mezelf nu uit met dingen die ik spannend vind, maar wel ontzettend leuk vind en waar ik veel energie uit haal. Nu het traject ten einde is, voel ik mij een stuk zekerder en ervaar ik meer rust omdat ik weet waar ik naar toe wil werken!
Het traject bij EmpowerYou was precies het duwtje dat ik nodig had. Nu ga ik door waar ik gebleven was, ik blijf mezelf uitdagen en naar mijn gevoel luisteren met een positieve blik op de toekomst!

Visie van de coach

Kim kwam als studente psychologie binnen. Ze merkte dat ze lastiger voor zichzelf op kon komen, maar wel een passie voor psychologie had. Alleen in welke vorm zij psychologe wilde worden, was nog onduidelijk. Ze gaf aan geen plezier te hebben in haar bijbaan. We hebben een uitgebreide oriëntatie gedaan en diverse vrijwilligersplekken gevonden waar zij haar coachingsvaardigheden kan oefenen. Ze heeft voor de richting klinische psychologie gekozen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag je eigen custom pakket aan, wat alleen voor jou geschikt is.

inschrijven voor onze nieuwsbrief

*Verplicht veld