';

Het verhaal van Nick

Meer over de deelnemer

Oude functie

Logistiek manager

Nieuwe functie

Logistiek maanger

Type traject & duur

Loopbaancoaching 6 maanden

Loopbaanvraag

Hoe maak ik een inhaalslag in mijn ontwikkeling zodat ik echt op mijn juiste niveau kan werken?
rina-dijkstra

“5 jaar onder mijn niveau werken veranderde mijn persoonlijkheid” 

Het verhaal

Een half jaar geleden was de maat vol. Tijd voor verandering. Mijn huidige functie, welke ver onder mijn niveau is, had er na vijf jaar voor gezorgd dat mijn volledige persoonlijkheid veranderd was. Van een intelligente sociale creatieveling was weinig over. Sociale contacten waren vertroebeld, elke nieuwe vorm van contact was lastig.
Ik hoopte dat coaching mijn perspectief 360 graden zou draaien, en ik mijzelf weer zou hervinden. Met goede hoop stelde ik voorzichtig doelen, en probeerde verder vooruit te kijken. Wat wil ik? Wat is er nodig om dat te bereiken?
Ik heb vanaf de start van mijn traject bij Empower open kaart gespeeld met mijn huidige werkgever. Door aan te geven dat het eind van mijn verblijf bij het bedrijf aanstaande was, maar niet zeker was wanneer en hoe de samenwerking zou eindigen, en vooral heel transparant te zijn met mijn huidige situatie, reageerde mijn werkgever zeer positief op mijn potentiële persoonlijke groei. Vanaf de start van het traject is hij geïnteresseerd, bied tijd voor ontwikkeling, en is vooral zeer ondersteunend.
De transparantie waar ik voor gekozen heb binnen mijn bedrijf is de beste beslissing geweest die ik kon maken. Het heeft mij veel vrijheid binnen mijn functie opgeleverd, en ik merk ook verandering tijdens het functioneren. Ik krijg meer verantwoordelijkheden, zit nu als rechterhand in een projectteam, mensen zijn geïnteresseerd, en ik merk ook dat er meer respect voor mijn persoonlijkheid komt.
Ik zal jullie zeker bij anderen aanraden. Door tijdens werktijd aan ontwikkeling te werken zien collega´s ook dat ik er serieus mee bezig ben. Dit zorgt voor meer toegankelijkheid, en er word oprecht geïnteresseerd gevraagd naar mijn voortgang.
Ik ben er daarentegen van overtuigd dat, mocht ik besluiten bij mijn huidige werkgever te blijven, en ik zou informeren naar een andere functie dit geen enkel probleem zou zijn. Dit was zonder coaching en mijn eerlijkheid nooit gelukt.

Visie van de coach

Nick had veel te lang doorgewerkt. Het is een slimme man, maar was niet bewust hoever hij over zijn grenzen was heen gegaan. Daarom hebben we echt gekeken wat werk voor hem nu uitdagend maakt. Hij heeft ontdekt dat hij echt van een dynamische omgeving houdt. Hij heeft open kaart gespeeld bij zijn werkgever. Die bood hem de kans om zich te ontwikkelen. Zo heeft het bedrijf ook profijt van zijn ontwikkeling.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag je eigen custom pakket aan, wat alleen voor jou geschikt is.

inschrijven voor onze nieuwsbrief

*Verplicht veld