';

Het verhaal van Niels

Meer over de deelnemer

Oude functie

Hovenier

Nieuwe functie

Internet ondernemer

Type traject & duur

Loopbaancoaching 9 maanden

Loopbaanvraag

Hoe kan ik als jong persoon een idee opbouwen naar een goede onderneming?
rina-dijkstra

“Een reactie heeft me wakker geschud” 

Het verhaal

Er is iets niet helemaal goed, ik heb het gevoel dat ik mijn werk niet goed genoeg doe, overspannen geweest, nu weer zin in alles, alles weer aan willen pakken, maar het gaat niet op de goede manier.
Zit ik wel op de goede plaats, is mijn functie wel een functie voor mij?
Ik ben nu uitvoerder, veel werk, met name het koppelen van mensen om een bouwwerk op de juiste manier en binnen de kosten van de grond te krijgen. Mijn leiding schreeuwt van boven dat het te veel kost, van onderen schreeuwen de onderaannemers ze dat ze te veel Tijdens het eerste gesprek met John ging ik heen met het idee dat een loopbaancoach een begeleider zou zijn, die mij precies zou vertellen hoe het moet, welke stappen ik moet nemen en in welke volgorde. Het zou een makkie worden om mijn bedrijf op te starten, ik wist immers allang wat ik wilde. Echter werd ik tijdens ons eerste gesprek een beetje ontmoedigd, er werden dingen gezegd als ‘verwacht niet dat alles in één keer lukt’. Dat wilde ik niet horen! Ik wilde weten hoe ik wel kon slagen en ging naar huis met het idee dat het misschien toch geen goed idee zou zijn om een loopbaancoach in te schakelen…
Eenmaal thuis begon ik na te denken, ‘die John had eigenlijk wel gelijk, veel dingen klopte wel en was ik er naïef over. Mmm, misschien toch maar overwegen om het te doen?’.
De volgende dag belde ik John op en vertelde hem hierover. Hij merkte direct op dat hij dat al gemerkt had aan mijn houding, ‘ik was te naïef, en dacht er veel te makkelijk over’. Tijdens dit gesprek werd er vooral benadrukt wat een coaching traject mij zou kunnen bieden. Namelijk begeleiding onder toezicht, alles zelf doen en zelf uitvoeren. John gaf aan ‘ik kan je wel precies vertellen wat je moet doen, en in welke volgorde, maar wat heb je daaraan? Bij het eerst volgende obstakel loop je opnieuw vast…’.
Dat heeft mij wakker geschud. Vandaar dat ik de beslissing heb genomen om wel een traject te volgen bij Empower. Alhoewel ik in eerste instantie heenging met het idee om binnen de afgesproken tijd (6 maanden) te leren hoe je ‘een bedrijf opstart’, kwam ik er al snel achter dat John een andere richting in wilde. Ik kreeg verschillende boeken mee en audio materiaal om te luisteren in de auto. Ik kwam erachter dat John wilde testen of ik wel echt wist ‘wat ik wilde’.
Eén van de eerste boeken die hij mij heeft meegegeven was Begin met het Waarom van Simon Sinek, een inspirerend boek vol verhalen over leiders en succesvolle bedrijven die handelen vanuit hun Visie hun Waarom. Dat wilde ik ook, ik wilde ook mijn Waarom vinden. Vandaar dat ik workshops heb gevolgd bij Empower, zoals ‘wat wil ik echt’ om te ontdekken wat mijn sterke en zwakke punten zijn en ‘In Gesprek’ zodat je technieken leert om krachtig te spreken en duidelijk leert vertalen wat je wilt zeggen.
Alhoewel het moeilijk blijft om je Waarom uit te spreken, gaat het erom dat je voor jezelf weet Waarom je doet wat je doet. En dat weet ik nu. Tijdens dit traject zijn er veel vragen in mij opgekomen, die hebben wij besproken tijdens onze gesprekken en wist John vaak genoeg een heel toepasselijk boek mee te geven waarmee ik de komende tijd weer zoet was.
Uiteindelijk ben ik erg blij dat ik gekozen heb voor het coaching traject. Tijdens dit traject heb ik zoveel nieuwe inzichten gekregen, materiaal waar ik mee kan werken en een goede leidraad voor de toekomst waardoor ik nu met stappen vooruit ga!
Op dit moment kan ik nog wel een a4’tje volschrijven met ervaringen, tips en adviezen die ik gekregen heb vanuit de medewerkers van Empower. Ik denk dat mijn punt wel duidelijk is, John staat ervoor om je verder te helpen in je leven. Of dat nu op persoonlijk gebied is, in je werk of met je bedrijf. Ik geloof dat hij iedereen verder kan helpen en ben ervan overtuigd dat hij dat graag doet!

Visie van de coach

Niels had het gouden idee dacht hij. Al snel begon hij verder te onderzoeken, ontdekte vervolgens een nog beter concept dat ook een passief inkomen oplevert. Niels was jong en wilde graag snel stappen maken, daar kwam hij middels de feedbackgesprekken steeds meer achter dat een goed idee ook een grondig onderzoek vraagt. Hierdoor zijn zijn ondernemende vaardigheden echt gegroeid.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag je eigen custom pakket aan, wat alleen voor jou geschikt is.

inschrijven voor onze nieuwsbrief

*Verplicht veld