';

Het verhaal van Tim

Meer over de deelnemer

Oude functie

Winkelmanager

Nieuwe functie

Winkelmanager grotere winkels

Type traject & duur

Loopbaancoaching 6 maanden

Loopbaanvraag

Ik krijg maar geen ontwikkelkansen, ik denk dat het tijd is voor wat anders, maar hoe bereik ik dat?
rina-dijkstra

“Mijn positieve ontwikkelingen gingen maar door” 

Het verhaal

Tijdens mijn oriënterende fase naar een loopbaancoach vond ik al dat Empower veel extra’s had. Tijdens de start van mijn traject ging ik van een aantal tests en opdrachten uit, gecombineerd met workshops en 1 op 1 gesprekken. Ik dacht dat ik na een bepaalde tijd precies wist waar ik heen wilde met mijn loopbaantoekomst. Het is echter in het begin best tegengevallen, simpelweg doordat het niet zo gemakkelijk is als ik had gedacht.
Het tegenvallen was van korte duur, omdat ik zo veel meer krijg dan waar ik van uit ging. Mijn keuze om zelf te investeren in coaching heeft veel veranderd en mijn niveau verhoogd. Eerst kwam ik er niet voor uit dat ik mij liet coachen, maar toen ik dit uiteindelijk wel kenbaar heb gemaakt waren de reacties erg positief. Na 7 maanden kreeg ik promotie, ontstond een overplaatsing naar de grootste winkel met 80 medewerkers. De continue feedback, input versnelde mijn groei en het veranderde mijn kijk. Ik reageer nu heel anders op allerlei situaties, maak betere keuzes. Ook privé werkt dit door, ik heb bijv. deze zomer gekozen voor een woning in Schoorl toen ik merkte wat natuur met mij deed.
De positieve ontwikkelingen gaan maar door. Bij het laatste beoordelingsgesprek werd mijn doelgerichtheid gewaardeerd. Plots werd mij gevraagd waar mijn ambities liggen en mede door de coaching kon ik direct zeggen welke kant ik op wil gaan en dat ik dit met zekerheid ook ging behalen. Deze mening van mij werd gedeeld door het management. Na samen te hebben gekeken naar mijn ontwikkelpunten, is de eindverantwoordelijke business manager nu mijn mentor. Het door mij gemaakte logo, wordt steeds meer werkelijkheid.
Ik was altijd van mening dat als ik hard werk en niet moeilijk doe, dat ik er dan wel kom, dan vragen zij mij vanzelf. Inmiddels zie ik veel meer het belang van coaching in het werk. Ik ben er nog niet, denk nog teveel “in the box” maar ben goed op weg en blijf gefocust.

Visie van de coach

Tim wilde eerst heel iets anders, hij was reeds winkelmanager van een supermarkt, maar liep hier vast. Dat werd ook opgemerkt. Hij liet even los wat hij in zin toekomst wilde, om toch een loopbaansprong te maken legde hij zijn focus op persoonlijke groei. Hij verdiepte zich in leiderschap, communicatie, psycholgie via onze materialen. Zijn ontwikkeling werd opgemerkt. Nieuwe kansen liggen nu voor het oprapen, hij is nu manager van een flink grotere winkel dan voorheen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag je eigen custom pakket aan, wat alleen voor jou geschikt is.

inschrijven voor onze nieuwsbrief

*Verplicht veld